Sfaturi pentru părinți pentru a jongla cu școala online și lucrul de acasă – Helperz Blog

Lectură de: 3 minute

Cu toții am fost nevoiți să ne adaptăm la munca de acasă, iar pentru unii, a venit și a doua provocare: școala online.

În anul care a trecut, am învățat cuvinte precum “școala în sistem hibrid”, iar abilitățile părinților de a jongla cu munca de acasă în timp ce asistă copiii la școala online au fost testate până la limită.

De parcă provocările nu erau suficiente, a devenit aproape imposibil să primești sprijin de la rude (mai ales cele mai în vârstă, bunici sau străbunici), din teama de a nu îi expune.

Am reușit cumva să trecem peste, dar cine spune că a fost ușor?

Anul acesta nu vor fi mari schimbări, deci e important să luăm învățăturile din anul precedent și să fim mai pregătiți și mai organizați, pentru a face față cu brio la tot ce o să apară.

Am decis să venim în ajutorul tău; am cules câteva sfaturi de la părinți, care i-au ajutat pe aceștia să treacă peste aceste provocări mai ușor și să își păstreze sănătatea mintală.

Sugestii pentru munca de acasă:

  • Pregătește-ți în weekend lista cu cumpărături și ce vrei să gătești în timpul săptămânii. Ziua de luni va părea mult mai lejeră dacă ai un plan de bătaie și ai timp să îți savurezi cafeaua dimineața.
  • Planifică și fă-ți o listă cu lucruri de făcut pentru ziua respectivă (TO DO LIST), în ordinea priorităților; pe măsura ce vei tăia din lucrurile pe care le-ai făcut, te vei simți mai motivată să le rezolvi și pe cele rămase.
  • Creșterea copiilor nu se oprește când muncești – și este în regulă. Nu este nevoie să dai impresia că nu ai copii sau stres legat de aceștia, atunci când vine vorba de muncă. Angajatorii s-au obișnuit cu gălăgia făcută de copii în fundalul ședinței tale de pe Zoom sau Skype, deci nu ar trebui să fie un aspect care să te streseze suplimentar.
  • Asigură-te că îți iei propriile tale pauze ( chiar dacă este vorba de o “plimbare” de 5 minute prin casă). Nu poți avea grija de nevoile celorlalți dacă nu ai grijă de nevoile tale, în primul rând. Fă-ți timp pentru a te bucura de o cafea fierbinte, de a te pune la curent cu știrile care te interesează și de a privi pe geam, cum ninge, dacă simți că asta te relaxează.

Câteva sugestii pentru  școala online:

  • Pregătește un spațiu dedicat acestei activități, care să nu îi distraga pe copii de la lecții; totodată, dă-le posibilitatea să mai schimbe locul, pentru a nu se plictisi, atunci când aceștia își exprimă dorința. Chiar și adulții au probleme de concentrare când stau în același loc, în fiecare zi.
  • Adăugă-ți pauzele lor în calendarul tău, astfel vei vedea clar dacă există o întâlnire importantă care se suprapune cu o pauză a copiilor sau cu un curs care ar necesita și atenția ta.
  • Planifică și stabilește împreună cu copii tăi, de comun acord, programul pentru efectuarea temelor. Dă-le posibilitatea de a alege între 2 intervale de timp, pentru ca ei să stabilească atunci când simt că se pot concentra mai bine.
  • Lasă-l pe copilul tău să-și ia pauze când dorește el (fiecare persoană știe mai bine când are nevoie de o pauză- până la urmă, e vorba de sănătatea lor mintală)
  • Nu exclude plimbările sau joaca de afară, chiar dacă este frig. Este o metodă foarte bună de deconectare, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Dacă e să privim la părțile bune ale acestei perioade, sunt convinsă că putem găsi o mulțime!

Anul trecut și anul acesta ne-au oferit oportunitatea de a petrece timp de calitate alături de copii, să fim mai atenți la nevoile lor, să îi ascultăm mai mult și să ne bucurăm împreună de fiecare mic progres.

Chiar dacă, adesea, ne concentrăm pe haosul din jurul nostru, avem puterea de a-l transforma în ceva plăcut, organizat.

Nu uita, până la urmă, ești un SUPER-PĂRINTE și ai puterea să faci tot ceea ce îți propui! ❤️

L-ai găsit util? Poate le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? :)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top